Viktiga affärsinitiativ

Företag som gör viktiga insatser

Alla företag är olika, och har fokus på väldigt olika saker. Idag har alla företag helt olika strategier. För att minska kostnader så mycket det bara går väljer några att importera produkter eller material från exempelvis Kina. Eftersom miljön är en fråga som hela tiden växer och uppmärksammas kan det vara god idé och se sig runt för att se vad det finns för möjlighet att samarbeta med lokala företag istället.

Andra företag väljer att skänka en del av sin vinst till olika projekt. Det kan vara träd som planteras eller projekt för att göra havet så rent som möjligt. Kunder som står och väger mellan två olika företag kan till sist välja ett företag där deras pengar också gör nytta vid ett köp. Det egna företaget kan dessutom lyfta fram i sin marknadsföring att man vill göra nytta och därför har tagit ställning för att hjälpa utsatta barn eller djur. På så sätt går det också se det som att man får ut bra och tydlig marknadsföring för de pengar som betalas för denna typ av tjänster.

Funderar företaget på att välja något att skänka en del av sina pengar till är det viktigt att kolla upp projektet eller företaget noga. Är det seriöst och vad gör de med pengarna som de får in? Skänker man pengar utan att noga undersöka kan det i värsta fall stjälpa mer än vad det hjälper. Det allra bästa är att hitta ett samarbete som på något sätt kan kopplas till företaget.