Satsa på kärnverksamheten

En av de första sakerna man upptäcker som ny egenföretagare är hur mycket administration och “runt omkring”-aktiviteter som krävs för att hålla företaget igång.

Man kom på en idé, startade ett företag för att få jobba med den och så sitter man med en massa andra saker som måste göras. Själva kärnverksamheten är inte alls det man gör på dagarna känns det som. 

Men det finns faktiskt en hel del knep för att få jobba med det man vill, även som egenföretagare. Det är viktigt, inte bara för att det är det som är roligt att göra, utan också för att det är själva den drivande idén som drar in pengarna. Administrationen är bara ett nödvändigt ont.   

Skapa mer jobb

Grunden för ditt företag är din idé. Men för att du ska kunna tjäna pengar på det så behöver du kunder och någon som betalar för det du tillhandahåller. Oftast räcker det inte att göra jobbet bra för att få nya kunder eller mer jobb, utan du kommer att behöva göra reklam för dig på något sätt. Marketing automation är ett smart sätt att ge potentiella kunder rätt information i rätt tid.

Ett annat sätt att låta världen veta vad du kan och gör är att skaffa dig ett nätverk. I de allra flesta städer och inom nästan alla branscher finns det nätverk som anordnar temakvällar och andra typer av träffar. Ta reda på vad som finns för just ditt företag, och se till att gå dit. Prata om ditt företag, vad du kan och ta reda på vad det finns för affärsmöjligheter.