Pendla till jobbet på ett grönt sätt

Många väljer att ta bilen till jobbet, även fast sträckan är kort och det finns andra mer gröna alternativ som både gör resan mer effektiv och som bidrar till en mindre miljöpåverkan. Att cykla kanske inte är ett alternativ om du trots allt har en ganska lång sträcka till jobbet eller skolan, men har du till exempel kollat in hur bussarna går eller om du kan samåka med någon kollega som bor nära dig?

Fördelar med att cykla till jobbet

Fördelarna med att cykla till jobbet är många. Framförallt kommer du att spara pengar och kan även introducera lite mer aktivitet i din vardag, som då ger flera hälsofördelar. Även under säsong då du kanske lider av svår pollenallergi

kan du faktiskt cykla till jobbet. Motion förbättrar din andning och kommer att göra pollensäsongen enklare att genomlida. Dessutom kan regelbunden motion göra att du inte behöver lika starka mediciner.

En orsak till varför många väljer att cykla till jobbet är också att många företag erbjuder en skatteåterbäring eller ersättning för anställda som pendlar till jobbet på detta vis. Prata med din arbetsgivare och se om de erbjuder en fördel och sedan kan du rusta upp din cykel, redo att börja användas när helst du önskar.

Samåk med en kollega

Prata ihop dig med dina kollegor. Är det någon som bor nära dig som du kanske kan samåka med? Ni kan på detta sätt halvera er miljöpåverkan och även spara bensinpengar och avgifter för parkering. Någonting som gynnar både miljön och din plånbok.