Tips för att pigga upp personalen

Är stämningen låg på kontoret? Känns det som att personalen skulle behöva piggas upp lite, även om kassan inte tillåter några större utgifter? Små bolag kan bryta av vardagen lite och få in ny energi i teamet med något oväntat, som en komedishow på fredagseftermiddagen, en lunch i Jönköping eller en cateringlunch inne på konferensrummet. Man kan komma ganska långt som chef med lite fina gester emellanåt som sprider glädje och tillfredsställelse på arbetsplatsen.

 Om det är svårt att få till en extra utgift kan man se om det går att låta hela teamet gå hem redan klockan tre på fredagen! Nu när solen skiner utanför fönstren och vänner och familj har semesterledigt kan det behövs lite extra medkännande från chefen för att hålla stämningen på topp.

Eller vad sägs om en extra trevlig fika på torsdagseftermiddagen? Beställ en fin tårta trots att ingen fyller år eller lyxa till det med extra gott kaffe. Alla små gester uppskattas av teamet och det behöver inte kosta mycket pengar. Det viktigaste är att man som chef eller teamledare visar att man bryr sig och tar god hand om sin personal. Och på tal om att bry sig så kan uppskattande ord ha en helt magisk inverkan också! Låt dina anställda veta att du är nöjd med deras insatser. Ge dem beröm och en uppskattande klapp på axeln. När vi känner oss uppskattade som människor så fylls vi av energi och den energin bidrar till ditt företags växt.