Må bra på jobbet

Du spenderar förmodligen väldigt mycket tid på jobbet, och lägger även ner väldigt mycket energi på det. Därför är det viktigt att må bra på jobbet – både fysiskt och mentalt. Det handlar inte bara om att du ska ha trevliga och omtänksamma kollegor eller ha kul på jobbet – utan din arbetsmiljö och den fysiska platsen du jobbar på måste också få dig att må bra.

Många har ett väldigt stillasittande jobb och det är svårt att ändra på. Men vi alla vet att det inte är så bra att sitta ner åtta timmar om dagen. Så vad kan man göra om man känner att man inte mår så bra av att sitta ner hela arbetsdagen?

Ha möten under promenaden

Om du ska ha ett möte där du inte behöver använda en dator så kan du välja att ta mötet utomhus. Du kan använda Zoom på mobilen eller ringa den du ska ha mötet med. Eller så kan ni träffas utomhus och ta en promenad medan ni har ert möte. Då rör ni på er och får frisk luft samtidigt och slår alltså två flugor i en smäll.

Stå upp

Bara att ställa dig upp kan gör mycket för blodcirkulationen och för din energi. Men har du ett vanligt skrivbord kan du ju inte stå upp med böjd rygg hela dagen – då kan du lika gärna sitta ner. För att inte behöva byta hela skrivbordet så kan du testa att köpa ett eller be om ett bordsstativ på jobbet, då blir bordet höj- och sänkbart.