Kommunaltrafiken

Skippa kommunaltrafiken till jobbet

Det finns många sätt att ta sig till och från jobbet. Bor du i närheten är det kanske en självklarhet att promenera eller cykla, men även för dig som bor lite längre ifrån arbetsplatsen finns flera bra alternativ att välja mellan. Att använda egen bil är bekvämt men inte det mest miljövänliga alternativet. Dessutom är det ganska dyrt. Kollektivtrafik kan vara en lösning, men då ska tidtabellerna passa med dina arbetstider.

Finns det fler alternativ?

En elmoped med lång räckvidd är ett väldigt bra alternativ ur många perspektiv. Den släpper inte ut några avgaser och tar dig snabbt och smidigt från A till B. Är du en ovan mopedförare kan det vara bra med några körlektioner innan du ger dig ut i trafiken, men sedan är det bara att köra.

Moderna mopeder finns i klass I och II. Beroende på vilken klass en moped tillhör har den olika maxhastighet. För mopeder i klass I, som går i upp till 45 km/h krävs dessutom AM-körkort. För mopeder i klass I, som går i upp till 25 km/h krävs förarbevis för moped.

Oavsett klass på mopeden är det viktigt att komma ihåg försäkring, som krävs för alla motorfordon.

Du kan ladda din elmoped i ett helt vanligt vägguttag, med laddkabeln som medföljer vid köpet. Det är lätt och smidigt att ta med sig laddkabeln när du åker, så att du kan ladda din moped var du än befinner dig, på jobbet eller hemma.

Förutom att elmopeden är ett miljövänligt alternativ är den faktiskt mycket rolig att köra. Att åka runt i 45 km/h kanske inte låter så häftigt, men det är en härlig känsla när du åker på två hjul nära marken.