Tips till dig som vill öppna ett café

Att öppna ett café är en ganska vanlig dröm och det är fullt möjligt att realisera en sådan dröm. Idag tänkte vi dela med oss av några smarta tips till er där ute som funderar på hur det vore att öppna ett café. En stor fördel med caféer är att det är ett behov som aldrig försvinner. Människan har alltid druckit varma drycker och under senare år har det verkligen blivit explosionsartat populärt med avancerade kaffebeställningar som kan få det att snurra till i huvudet!

Hur många olika typer av mjölk finns det egentligen nu och vad hände med “en kopp kaffe”? Men om du gillar kaffe lika mycket som de flesta svenskar gör så tycker du säkert att det är intressant att testa en ny typ av kaffe då och då, med olika smaker och mjölker och kaffebönor från världens alla hörn.

När man funderar på att starta en ny verksamhet, oavsett inom vilken bransch, gäller det att känna sin kund och att hitta rätt läge och rätt prisnivå för det man erbjuder. Det kan lätt bli så att utgifterna drar iväg och därför bör man göra riktigt bra research innan man spenderar en krona. Investera gärna i din egen hälsa, t.ex. köp studsmatta på nätet och installera den inne på ditt kontor, så har du någonting som håller igång blodflödet och matsmältningen under research-perioden.

Det är svårt att tjäna pengar på att bara sälja kaffe och kanelbullar, speciellt om du har en dyr hyra och personal att betala. Så ett stort plus är om du är villig att jobba många timmar i veckan, speciellt till en början.