Egen pizzeria

Hur det är att driva en egen pizzeria

Den som vill jobba otroligt många timmar och alltid när andra är ledig kan fundera på att öppna en pizzeria. Att driva en pizzeria är ett tufft arbete och kräver mycket av personen, men det kommer också att ge väldigt mycket tillbaka. Trogna kunder som återkommer och absolut inte kan tänka sig att köpa pizza på något annat ställe.

Driver man en pizzeria behöver man vara bra mee människor. Kontakten med kunder är en stor och väldigt viktig del i arbetet. Locka fram skratt och kunna prata med barn som är med in.

En annan del som är riktigt viktig är hanteringen av livsmedel. Förutom att garantera till kunderna att de kan känna sig trygg behöver man klara kontroller från kommunen som ska säkerställa kvaliteten. Kontroller kan ske både med och utan förvarning. De kommer kolla så att det är rent och fräscht och så att alla kylskåp och frysar håller rätt temperatur. Maten som finns i kommer också att granskas. Egentligen inga konstigheter bara man är noga och hela tiden följer de råd och krav som finns. En pizzeria där kunderna blir magsjuk kommer inte att leva länge. Då kanske kunderna köper en egen pizzasten i bra kvalitet och bakar själv!

Förutom alla praktiska detaljer behöver den som driver pizzerian ha koll på ekonomin och alla papper. Sköter man inte redovisningen själv ska ändå alla papper och kvitton noga lämnas iväg. Det finns ett tydligt regelverk runt detta och den som inte följer det utan fuskar riskerar både stora ekonomiska konsekvenser och i värsta fall fängelse.