Plast kan vara god design

Ofta förknippas plast med dålig design, men så behöver det inte alls vara. Det är inte heller så att all plast är dålig för miljön, utan olika plaster har olika egenskaper. För att du ska slippa gå helt och hållet vilse i plastdjungeln tänkte vi idag ge lite tips på god design, trots att det är plast.

Plastmöbler

Förvånande nog kan plastmöbler faktiskt vara god design. Nu tänker vi inte främst på vita strandstolar, eller vita massproducerade plaststolar, som ju faktiskt inte är speciellt snygga. Om du istället väljer en plaststol till trädgården som någon faktiskt har lagt ned designarbete på så kommer vi inte rynka på näsan åt det. Med plaststolar kan du dessutom tillföra färg till trädgården och få en helt annan stämning där.

Plastmöbler har en del fördelar jämfört med trämöbler. Plast är lättare än trä, vilket gör att det kräver mindre energi för transport. Dessutom är det enkelt att hantera, du slipper till exempel olja dina möbler regelbundet.

I köket

Det finns mängder med roliga köksprylar i plast. Ett av våra favoritmärken är Alessi som har gjort trista köksprylar roliga och färgglada. Ta till exempel deras äggkoppar, tandpetarkaniner eller stället för kökssleven. Här är designen tydlig, glädjefylld och helt unik.

För alla oss med stekpannor med släpp-lätt-beläggning är plastredskapen oumbärliga. Även här finns det mängder med märken som satsar på både design och kvalitet. Stekspadar i roliga färger gör dessutom matlagningen lite roligare, och detsamma gäller för soppslevar, salladsbestick och stekpincetter.