Skapa stämning med årets julbord

Nu är det äntligen december och det stundas julbord, julklappsbyte och härliga sociala stunder på arbetsplatsen. Det är viktigt att man inte underskattar behovet av positiva sociala tillställningar där personalen får umgås och ha kul tillsammans. Skäm bort dina anställda med ett fint julbord och skapa härliga minnen för livet som kan motivera dem kommande år och påminna dem om vilket bra företag de jobbar på! Det är viktigare än att köpa utemöbler från Artwood, eftersom nöjd personal arbetar mycket hårdare och det skapar också lojalitet för företaget.

Om det är lite knapert i kassan kan man alltid anordna ett eget julbord och laga maten själv med recept från matinspiratörer, så länge man inte har alldeles för många anställda. Det finns så mycket gott man kan bjuda på! Gör din egen julleverpastej, inlagd rödbetssill, Janssons frestelse och kanske lutfisk? Eller det kanske är bäst att skippa lutfisken på arbetsplatsen eftersom den där lukten har en tendens att hålla sig kvar… Inte det trevligaste att återvända till efter juluppehållet.

Sedan ska det så klart bytas julklappar också! Secret Santa är alltid kul, som går ut på att alla köper en present för låt oss säga 20 kronor till en slumpmässigt utvald person från en lista. Man slår in sitt paket till en vacker julklapp men man skriver inte vem gåvan är ifrån eftersom alla gåvor ges anonymt. Därav namnet Secret Santa! Det roliga med denna julklappslek är att det ger en mystisk dimension till julklappsbytet då alla givare är hemliga och det gör det hela mer intressant.