Företagsbostäder - Så gör du ett bättre val!

Val av företagsbostäder eller en lokal att använda till ditt företag kan vara svårt att göra. Framförallt om det är första gången som du ska göra ett val och inte riktigt vet vad du ska leta efter. Det finns flera metoder som du kan ta till för att kunna göra rätt val!

Välj inte första bästa

Precis som med mycket annat i livet så är det viktigt att man aldrig nöjer sig med första bästa. Du kommer att få ett bättre grepp över marknaden och se mer vad du letar efter för typ av företagslokal om du har flera olika val att jämföra mellan. Hur mycket skiljer sig hyran, påverkar området priset och storleken mellan olika företagsbostäder och vad får man för olika prisnivåer? 

Alla dessa punkter är viktigt att du tar med i beräkningen och du kan spara en rejäl slant om du till exempel siktar in dig på ett område som ligger lite längre ut från stadskärnan. Det finns flera hemsidor som du kan använda dig av, för att på ett enkelt sätt kunna jämföra olika företagsbostäder och lokaler med varandra.

Vad behöver du?

Men den absolut viktigaste punkten är trots allt att du väljer en bostad eller lokal som passar dig, ditt företag och såklart också dina kollegor. Vilken funktion ska lokalen fylla och vad ska den användas till? Detta kommer att påverka vilket utrymme som krävs och hur din budget behöver struktureras upp. Så fundera på vad du behöver för att kunna göra ett bättre val!