När en anställd fyller år eller slutar brukar man väldigt gärna vilja uppmärksamma det på ett eller annat sätt. Ett perfekt sätt kan vara och ge bort ett presentkort så att de får möjlighet och köpa precis vad de själv önskar. Det kan vara ett vinställ i snygg färg eller ett set med kastruller. Köper man en upplevelse eller en specifik produkt är det egentligen svårt och veta vad som riktigt kan passa och när. 

Blommor brukar också uppskattas då det inte är själva presenten som är det viktiga, utan att man faktiskt tar sig tid och uppmärksammar en person, tanken som räknas. Framförallt att företaget tar en viss kostnad och visar att man som anställd är speciell och viktig. Annars kan det vara lätt att enbart kollegorna samlar in pengar tillsammans för och göra något speciellt för en kollega, inte företaget som vill lyfta vikten av sina medarbetare.

Det behöver inte alltid vara att de anställda fyller år eller ska sluta, att uppmärksamma dom på andra sätt är också viktigt. Har det varit en väldigt intensiv period med jobb kan det vara trevligt att som tack för deras insats bjuda på en god lunch, eller andra småsaker som visar att deras insats på företaget faktiskt är viktig. Utan de anställda som dag ut och dag in gör sitt bästa för och prestera kommer det inte heller att finnas något företag. En sån sak kan vara viktig och komma ihåg, men framförallt också viktig att visa för de anställda.